Šošovica s mäsom

cocka

Jedna z mnohých možností klasického receptu, ktorý v Remoske pripravíte jednoducho v priebehu chvíľky.

Čo budete potrebovať

  • ½ kg šošovice
  • 400-500g mäsa (bravčové, kuracie, teľacie ... )
  • 1 ks cibule
  • 1 ks mrkvy
  • 2-3 strúčiky cesnaku
  • 400 g paradajok vo vlastnej šťave
  • 1/8 feferónky ( podľa chuti )
  • 300 g šampiónov alebo lesných hríbov 
  • 2 šálky vývaru ( hovädzí, kurací, zeleninový )
  • Mletá paprika
  • Tymian
  • Soľ, korenie podľa chuti

tria_Kreslicí plátno 1

Postup

Šošovicu preberieme a namočíme do vody deň vopred. Na druhý deň vodu zlejeme. Mäso, huby, cibuľu, mrkvu, paradajky vo vlastnej šťave a cesnak si nakrájame na kúsky. V hrnci Remoska Tria si na sporáku krátko opražíme cibuľu, mrkvu, hríby a cesnak. Zalejeme vývarom, na hrniec položíme soft tlakovú pokrievku a dusíme cca 10-20 min.

Do hrnca pridáme mäso a dusíme 20-30 min. Neskôr pridáme šošovicu, paradajky vo vlastnej šťave a ostatné ingrediencie, položíme soft tlakovú pokrievku a dusíme do mäkka cca 20 minút podľa druhu mäsa. Šošovicu podávame horúcu s čerstvou zeleninou. 

cocka2

 

facebook_Kreslicí plátno 1