Šošovica s mäsom
Jedna z mnohých možností klasického receptu, ktorý v Remoske pripravíte jednoducho v priebehu chvíľky.
Čo budete potrebovať
- ½ kg šošovice
- 400-500g mäsa (bravčové, kuracie, teľacie ... )
- 1 ks cibule
- 1 ks mrkvy
- 2-3 strúčiky cesnaku
- 400 g paradajok vo vlastnej šťave
- 1/8 feferónky ( podľa chuti )
- 300 g šampiónov alebo lesných hríbov
- 2 šálky vývaru ( hovädzí, kurací, zeleninový )
- Mletá paprika
- Tymian
- Soľ, korenie podľa chuti
Postup
Šošovicu preberieme a namočíme do vody deň vopred. Na druhý deň vodu zlejeme. Mäso, huby, cibuľu, mrkvu, paradajky vo vlastnej šťave a cesnak si nakrájame na kúsky. V hrnci Remoska Tria si na sporáku krátko opražíme cibuľu, mrkvu, hríby a cesnak. Zalejeme vývarom, na hrniec položíme soft tlakovú pokrievku a dusíme cca 10-20 min.
Do hrnca pridáme mäso a dusíme 20-30 min. Neskôr pridáme šošovicu, paradajky vo vlastnej šťave a ostatné ingrediencie, položíme soft tlakovú pokrievku a dusíme do mäkka cca 20 minút podľa druhu mäsa. Šošovicu podávame horúcu s čerstvou zeleninou.