Jahodové knedle s tvarohom

Využite jahodovú sezónu naplno a pripravte si skvelé jahodové knedle.

  • Čas na prípravu 10 minút
  • Doba varenia 10 minút
  • Počet porcií 4

Čo budete potrebovať

500 g tvarohu z alobalu

1 vajce

cca 180 g detskej krupice

štipka soli

Jahody 

Na posypanie:

práškový cukor

rozpustené maslo

strúhanka

Postup

  1. Z tvarohu, krupice, štipky soli a vajca vypracujeme nelepivé cesto. Ak sa nám cesto lepí, prisypeme trochu detskej krupice. Z cesta si vyvaľkáme valček, rozdelíme ho na rovnaké dieliky. Dieliky si vytvarujeme do kruhu. Do stredu dáme jahodu, cesto okolo jahody uzavrieme a zakulatíme v dlaniach.
  2. Do veľkého hrnca Remoska® Tria si dáme variť vodu, ktorú trochu osolíme. Do vriacej vody vložíme opatrne knedle a varíme cca 8 minút, kým knedle samy nevyplávajú na hladinu. 
  3. Knedle vytiahneme z vody, rozkrojíme, posypeme práškovým cukrom a prelejeme rozpusteným maslom. Prípadne si môžeme na sucho na panvici Remoska® Vega opražiť do zlatova strúhanku.
  4.