Tekvicové chutney

chutney3

Chutney je pikantná omáčka, ktorou môžete spestriť akékoľvek slané jedlo všetkým náročným jedákom a milovníkom pikantného jedla.

Čo budete potrebovať

  • 100 g kryštálového cukru
  • 2 lyžice plnotučnej horčice
  • štipka mletého čierneho korenia
  • štipka mletej sladkej papriky
  • 1-2 sušené čili papričky
  • 200 g cibule
  • 3 lyžičky soli
  • 1 kg tekvice
  • 1 bobkový list
  • ½ limetky
  • štipka čerstvého strúhaného zázvoru ( cca 8 g )
  • rastlinný olej

Postup

Tekvicu ošúpeme, vyberieme semená a nakrájame na menšie kocky. Vložíme ju s trochou vody do hrnca Remoska Tria, pridáme 2 lyžičky soli, mleté korenie a bobkový list. Prikryjeme pokrievkou a varíme až do zmäknutia. Cibuľu nakrájame nadrobno a dozlatista opražíme na rastlinnom oleji na panvici Remoska Vega. K cibuli pridáme mletú papriku, premiešame a panvicu odstavíme.

Z uvarenej tekvice zlejeme  prebytočnú vodu, pridáme horčicu, cibuľu s paprikou, cukor, na drobné prúžky nakrájanú 1-2 čili papričky a podľa chuti dosolíme. Pridáme trocha čerstvého nastrúhaného zázvoru. Polejeme troškou limetkovej šťavy a pridáme trošku nastrúhanej limetkovej kôry. Za stáleho miešania varíme, pokiaľ nám zmes nezhustne. Zmesou nakoniec naplníme vyvarené zaváracie fľaše, uzavrieme ich viečkami a sterilizujeme pri teplote 80 C asi 30 minút.

Tekvicové chutney môžeme použiť ako prílohu k mäsu alebo napríklad k syrom.

chutney

vega_Kreslicí plátno 1

chutney2

 

facebook_Kreslicí plátno 1