Slovenské halušky s kapustou a údeným mäsom
Halušky sú klasické slovenské jedlo s nezameniteľnou chuťou. Vyskúšajte náš variant s kyslou kapustou a údeninou.
Čo budete potrebovať
- 3 zemiaky
- 300g polohrubej múky
- 1 vajce
- 200g kyslej kapusty
- 200g údeného mäsa
- 1 cibuľa
- Soľ, korenie
- Kmín
- 1 lyžica oleja
Postup
Zemiaky ošúpeme a najemno nastrúhame. Vytlačíme z nich všetku vodu. K nastrúhaným zemiakom pridáme múku, soľ a vajce. Vypracujeme cesto.
V hrnci Remoska Tria privedieme vodu k varu. Cesto vložíme do haluškového sitka a pretlačíme do vriacej vody halušky. Varíme cca 8 min., pokiaľ samé nevyplávajú na povrch. Uvarené halušky scedíme a necháme ich v mise.
Na panvice Remoska Vega si na oleji dozlatista opražíme najemno nakrájanú cibuľu a na kocky nakrájané údené mäso. K mäsu a cibuli pridáme kyslú kapustu, kmín, soľ, korenie a všetko spoločne ešte chvíľu opekáme.
Halušky servírujeme premiešané s kapustou a údeninou. Ozdobíme zelenou cibuľkou alebo pažítkou.