Lievance s jahodovým prelivom
Pripravte si v Remoske Vega dokonalé lievance s minimálnym použitím tuku.
Čo budete potrebovať
- 250 g polohrubej múky
- 300 ml mlieka
- 2 vajcia
- Štipka soli
- 1 kypriaci prášok do pečiva
- Olej na vyprážanie
- Jahodový preliv
- 3 hrste jahôd
- 3 lyžice krupicového cukru
- Trocha vody
- Trocha rumu
Postup
Oddelíme bielky od žĺtkov, z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Do múky vmiešame prášok na pečenie a troška soli. Žĺtky a cukor rozmiešame v mlieku, do ktorého primiešavame postupne múku zmiešanú so soľou a kypriacim práškom. Keď bude cesto veľmi husté, tak pridáme mlieko. Opatrne vmiešame sneh z bielkov. Na lievancovači Remoska Vega rozpálime olej a lievance pražíme do zlatista z obidvoch strán.
Na malej panvici Remoska Vega si pripravíme rozvar z nakrájaných jahôd, cukru, trošku vody a trošku rumu.