Kukuričná polievka

polevka

Skvelá jesenná  klasika, ktorá vás určite zahreje a nasýti aj v tých najchladnejších dňoch.

Čo budete potrebovať

  • 800 g kukurice
  • 400 g zemiakov 
  • 2 väčšie cibule
  • 150 g anglickej slaniny (vcelku alebo plátky) + pár kúskov na servírovanie
  • cca 1 liter zeleninového vývaru 
  • 2 lyžičky sušeného tymiánu 
  • 1 veľký strúčik cesnaku
  • olivový olej, čerstvé mleté korenie 
  • soľ, kurkuma

Postup

Cibuľku si nakrájame nahrubo, slaninu na kúsky a ošúpané zemiaky na kocky. Do hrnca  Remosky Tria si nalejeme olivový olej a na miernom ohni na ňom speníme cibuľu. Po chvíli pridáme slaninu a niekoľko minút všetko restujeme a miešame, pokiaľ sa slanina neopečie a cibuľa nezačne žltnúť. Pridáme nakrájané zemiaky a kukuricu, premiešame a opäť všetko chvíľu restujeme. Zalejeme cca 1 litrom zeleninového vývaru, zakryjeme sklenenou pokrievkou a varíme na miernom ohni zhruba 30 minút, pokiaľ nie sú zemiaky úplne mäkké. Keď sú zemiaky mäkké, pridáme prelisovaný cesnak, tymián, kurkumu, soľ a korenie. Potom polievku prelejeme do misy a rozmixujeme ju takmer do hladka. Hotovú polievku servírujeme s pokrájanou jarnou cibuľkou, opraženou slaninkou a čerstvým chlebom.

vega_Kreslicí plátno 1

IMG_20201001_101522

 

facebook_Kreslicí plátno 1