Vegetariánsky hamburger Shannona Bennetta

Vegetariánsky burger, ktorý si pripravíte v Remoske chutí úplne skvele.

  • Čas na prípravu 10 minút
  • Doba varenia cca 10 minút
  • Počet porcií 4

Čo budete potrebovať

¼ nastrúhanej čínskej kapusty

1 zväzok nasekaných listov koriandru

¼ šálky (60 ml) sladkej chilly omáčky

Šťava z 1 limetky

1 lyžica rybacej omáčky

¼ šálky extra panenský olivový olej

1 cibuľa nakrájaná na plátky

4 plátky syru cheddar

1/3 šálky (100 g)majonézy

4 hamburgerové žemle – rozkrojené a opečené

Hamburger

400 g opláchnutého a scedeného cíceru

380 g varenej červenej repy

70 g strúhanky

1 lyžička mletej rasce a koriandru

50 g hladkej múky

Hrsť nasekanej petržlenovej vňate

Soľ, korenie

Postup

  1. Všetky ingrediencie na hamburger vložíme do kuchynského robota. Okoreníme sa rozmixujeme. Z hmoty vytvarujeme 4 placky.
  2. Hamburgery poprášime hladkou múkou a necháme 30 min vychladnúť, aby sa spevnili.
  3. Medzitým v miske zmiešame nakrájanú čínsku kapustu, koriander, sladkú chilly omáčku, limetkovú šťavu a rybaciu omáčku.
  4. V hrnci Remosky Tria si rozohrejeme lyžicu oleja, vložíme doň na krúžky nakrájanú cibuľu a vyprážame ju cca 6 minút, v polovici vyprážania krúžky obrátime na druhú stranu.
  5. Potom v Remoske opražíme do zlatista hamburgery. Snažíme sa z oboch strán.
  6. Na každý hamburger položíme plátok syru cheddra, prikryjeme sklenenou pokrievkou a syr necháme zľahka roztiecť.
  7. Žemľu si rozrežeme, spodnú časť bohato potrieme majonézou, na ktorú položíme hamburger s cheddarom, na to navrstvíme cibuľu a čínsku kapustu. Priložíme hornú časť žemle a podávame.
  8. Dozdobíme napríklad listami valeriánu, červenou kapiou, paradajkami a pod.