Vegetariánsky hamburger Shannona Bennetta
Vegetariánsky burger, ktorý si pripravíte v Remoske chutí úplne skvele.
- Čas na prípravu 10 minút
- Doba varenia cca 10 minút
- Počet porcií 4
Čo budete potrebovať
¼ nastrúhanej čínskej kapusty
1 zväzok nasekaných listov koriandru
¼ šálky (60 ml) sladkej chilly omáčky
Šťava z 1 limetky
1 lyžica rybacej omáčky
¼ šálky extra panenský olivový olej
1 cibuľa nakrájaná na plátky
4 plátky syru cheddar
1/3 šálky (100 g)majonézy
4 hamburgerové žemle – rozkrojené a opečené
Hamburger
400 g opláchnutého a scedeného cíceru
380 g varenej červenej repy
70 g strúhanky
1 lyžička mletej rasce a koriandru
50 g hladkej múky
Hrsť nasekanej petržlenovej vňate
Soľ, korenie
Postup
- Všetky ingrediencie na hamburger vložíme do kuchynského robota. Okoreníme sa rozmixujeme. Z hmoty vytvarujeme 4 placky.
- Hamburgery poprášime hladkou múkou a necháme 30 min vychladnúť, aby sa spevnili.
- Medzitým v miske zmiešame nakrájanú čínsku kapustu, koriander, sladkú chilly omáčku, limetkovú šťavu a rybaciu omáčku.
- V hrnci Remosky Tria si rozohrejeme lyžicu oleja, vložíme doň na krúžky nakrájanú cibuľu a vyprážame ju cca 6 minút, v polovici vyprážania krúžky obrátime na druhú stranu.
- Potom v Remoske opražíme do zlatista hamburgery. Snažíme sa z oboch strán.
- Na každý hamburger položíme plátok syru cheddra, prikryjeme sklenenou pokrievkou a syr necháme zľahka roztiecť.
- Žemľu si rozrežeme, spodnú časť bohato potrieme majonézou, na ktorú položíme hamburger s cheddarom, na to navrstvíme cibuľu a čínsku kapustu. Priložíme hornú časť žemle a podávame.
- Dozdobíme napríklad listami valeriánu, červenou kapiou, paradajkami a pod.