Valentínske mini tortičky Red Velvet
Pripravte na Valentína pre svojich najmilších krásny dezert, na ktorý len tak nezabudnú.
Čo budete potrebovať
- 0,5 lyžičky soli
- 2 vajcia
- 1 lyžička octu
- 50g kakaa
- 220 ml cmaru
- 100g krupicový cukor
- 200g hladká múka
- 50g vanilkový cukor
- 20g kukuričný škrob
- 70g tuk na pečenie
- 0,5 lyžičky jedlej sódy
- 0,5 lyžičky prášku na pečenie
- 1 tuba červeného gélového potravinárskeho farbiva
Krém
- 100g práškový cukor
- 200g krémového syra typu mascarpone alebo Philadelphia
- 60g masla
- Trošku najemno nastrúhanej citrónovej kôry
- Čerstvé jahody a maliny na ozdobu
Postup
Múku preosejeme a zmiešame ju s kukuričným škrobom. Zmäknutý tuk na pečenie vyšľaháme ( môžeme aj pomocou robota) dopenista. Postupne pridávame preosiaty cukor a spoločne šľaháme na hladkú a nadýchanú konzistenciu. Potom vmiešame vajce.
V ďalšej miske si zmiešame cmar s gélovou farbou ( tá by mala byť intenzívna, lebo pri pečení korpusu vybledne).
Vo veľkej miske si zmiešame múku so škrobom, kakao, vanilkový cukor, kypriaci prášok a soľ. Túto sypkú zmes si striedavo s farebným cmarom zašľahávame do cesta. V hrnčeku si zmiešame jedlú sódu s octom a vzniknutú penu rýchle vmiešame do cesta.
Do veľkej Remosky vložíme papier na pečenie, vylejeme naň cesto a upečieme korpus.
Medzitým si vyšľaháme zmäknuté maslo na hladkú, nadýchanú penu, postupne do nej pridávame preosiaty práškový cukor a nakoniec krémový syr. Pridáme trochu najemno nastrúhanej citrónovej kôry a do krému môžeme pridať aj niekoľko kvapiek citrónovej šťavy.
Upečený korpus vytiahneme z Remosky a necháme ho vychladiť. Pomocou vykrajovacích formičiek z neho vykrojíme srdiečka ( alebo iné tvary ). My sme niektoré tvary rozkrojili ešte na menšie pláty.
Srdiečkové tvary k sebe zlepujeme krémom, džemom, zdobíme malinami alebo jahodami. Môžeme poliať roztopenou bielou čokoládou.
Kreativite sa medze nekladú.
Zo zvyšku upečeného korpusu sme si pripravili skvelú desiatu do pohára s kyslou smotanou.
Korpusové cesto sme rozdrobili na dno pohára, naň sme dali kúsky malín a zaliali sme to kyslou smotanou.
Povrch sme zľahka posypali rozdrobeným korpusom a pohár sme ozdobili ovocím.
Dobrú chuť!