Tvarohové koláčiky
Výborné svadobné koláčiky priamo z vašej Remosky. Vyskúšajte tento recept ako ochutnávku z našej novej kuchárky pre Remosku Tria, ktorú sme pre vás pripravili.
Čo budete potrebovať
Na cesto
- 210 g hladkej múky
- 10 g droždia
- 30 g krupicového cukru
- 1 vajce
- 5 g citrónovej kôry
- Štipka soli
- 60 g masla
- 150 ml mlieka
Tvarohová náplň
- 250 g tvarohu
- 50 g hrozienok
- 2 lyžice rumu
- 1 balenie vanilkového pudingu
- 2 žĺtky
- 80 g kryštálového cukru
- 100 ml 30% smotany
Drobenička
- 80 g práškového cukru
- 80 g masla
- 80 g polohrubej múky
Postup
Z hladkej múky, droždia, cukru, mlieka, vajíčka, štipky soli, citrónovej kôry a masla si vypracujeme cesto, ktoré necháme vykysnúť.
Medzitým si pripravíme tvarohovú náplň, zmiešaním všetkých uvedených ingrediencií. V miske si prichystáme drobeničku- zmiešaním cukru, zmäknutého masla a múky.
Po vykysnutí si cesto rozdelíme na rovnaké kúsky, z ktorých tvarujeme na pomúčenej doske guľaté koláčiky. Do stredu urobíme priehlbinku, naplníme ju tvarohovou náplňou a posypeme drobeničkou.
Do hrnca Remoska Tria vložíme papier na pečenie a umiestnime naň koláčiky. Na hrniec Remoska Tria položíme pokrievku na pečenie a pečieme do zlatista cca 30 minút. Po upečení koláčiky posypeme práškovým cukrom.