Špízy
Špízy sú nesmrteľná klasika, ktorú určite poznáte z letného grilovania. Určite Vás potom prekvapí, ako môže byť mäso a zelenina krásne šťavnatá, pokiaľ sa pripraví v Remoske.
Čo budete potrebovať
- 300g kuracích pŕs
- 200g bravčového mäsa
- 2 červené papriky
- 1 zelená paprika
- 1 žltá paprika
- 1 stredná cuketa
- 1 červená cibuľa
- 4 šampiňóny
- 150g anglickej slaniny
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 strúčik cesnaku
- Soľ, korenie
- 1 lyžica čerstvo nasekanej petržlenovej vňate
Postup
Kuracie mäso, bravčové mäso a papriku nakrájame na kocky, cuketu na kolieska. Všetko dáme do hlbšej misy. Pripravíme si marinádu zmiešaním olivového oleja a cesnaku. Touto marinádou zalejeme zmes mäsa a necháme aspoň hodinu marinovať pri izbovej teplote.
Červenú cibuľu, šampiňóny a anglickú slaninu nakrájame na plátky. Všetko striedavo napichujeme na špízové ihly. Posypeme soľou a korením. Vložíme do Remosky a pečieme. Pri pečení špízy aspoň 2 x otočíme a potrieme olivovým olejom.
Servírujeme posypané čerstvo posekanou petržlenovou vňaťou.