Pšenová kaša s tekvicou
Jednoduché sladké jedlo, pri ktorom využijete tekvicu
Čo budete potrebovať
- Pšeno celé
- Mlieko
- Tekvica
- Maslo
- Cukor
- Soľ
Postup
Pšeno prepláchneme a niekoľkokrát ho sparíme horúcou vodou aby sme ho zbavili horkosti. Pripravíme si mlieko v pomere 1:4 ( 1 diel pšena a 4 diely mlieka ). Mlieko vlejeme do hrnca Remoska Tria, hrniec postavíme na sporák a mlieko v ňom cca 6-10 min zahrejeme. Medzitým tekvicu zbavíme šupky, jadierok a nakrájame ju na malé kúsky. Po zohriatí do mlieka vložíme pšeno, tekvicu, cukor podľa chuti a všetko zľahka osolíme. Hrniec Remoska Tria položíme na stojan, prikryjeme ho pokrievkou na pečenie a pečieme cca 25-40 min, pokiaľ pšeno nezmäkne. Hotovú kašu pokvapkáme rozpusteným maslom.