Pilaf s hrozienkami a sušenými marhuľami
Pilaf s hrozienkami je ideálny ako príloha k dobrému mäsu aj ako samostatné ľahké jedlo.
Čo budete potrebovať
- 75g rastlinného oleja
- 1-2 ks cibule
- 1-2 ks mrkvy
- 1 a ½ šálky ryže
- Hrozienka, sušené marhule podľa chuti
- 2 celé hlávky cesnaku
- 3 šálky vody
- Soľ, čierne korenie podľa chuti
Postup
Dôkladne si prepláchneme ryžu, hrozienka a sušené marhule. Cibuľu, mrkvu a sušené marhule si nakrájame na kúsky. Cesnak si ošúpeme ale nerozoberieme na jednotlivé strúčiky. Hrniec Remoska Tria položíme na sporák a rozohrejeme si v ňom olej. Pridáme nakrájanú cibuľu, mrkvu a restujeme 3-5 minút.
Do hrnca Remoska Tria pridáme ryžu, premiešame, prilejeme vodu, vložíme hrozienka a sušené marhule. Osolíme a okoreníme. Dobre premiešame, navrch položíme cesnakové hlavy. Hrniec Remoska Tria postavíme do stojana, prikryjeme pokrievkou na pečenie a pečieme 40-50 minút, až pokiaľ ryža nezmäkne. Podávame ako prílohu k mäsu.