Pilaf s hrozienkami a sušenými marhuľami

pilaf

Pilaf s hrozienkami je ideálny ako príloha k dobrému mäsu aj ako samostatné ľahké jedlo.

Čo budete potrebovať

  • 75g rastlinného oleja
  • 1-2 ks cibule
  • 1-2 ks mrkvy
  • 1 a ½ šálky ryže
  • Hrozienka, sušené marhule podľa chuti
  • 2 celé hlávky cesnaku
  • 3 šálky vody
  • Soľ, čierne korenie podľa chuti 

tria_Kreslicí plátno 1

Postup

Dôkladne si prepláchneme ryžu, hrozienka a sušené marhule. Cibuľu, mrkvu a sušené marhule si nakrájame na kúsky. Cesnak si ošúpeme ale nerozoberieme na jednotlivé strúčiky. Hrniec Remoska Tria položíme na sporák a rozohrejeme si v ňom olej. Pridáme nakrájanú cibuľu, mrkvu a restujeme 3-5 minút.

Do hrnca Remoska Tria pridáme ryžu, premiešame, prilejeme vodu, vložíme hrozienka a sušené marhule. Osolíme a okoreníme. Dobre premiešame, navrch položíme cesnakové hlavy. Hrniec Remoska Tria postavíme do stojana, prikryjeme pokrievkou na pečenie a pečieme 40-50 minút, až pokiaľ ryža nezmäkne. Podávame ako prílohu k mäsu.  

pilaf2

 

facebook_Kreslicí plátno 1