Pečené kura v marináde
Kura z Remosky je snáď prvý recept, ktorý každý vyskúša. My sme si pre Vás pripravili variant s ľahkou letnou marinádou.
Čo budete potrebovať
- 1 celé kura
Ingrediencie na marinádu:
- Bylinky – kôpor, petržlen, bazalka, koriander
- 150 g bieleho prírodného jogurtu
- ½ lyžičky octu balzamico
- ½ lyžičky citrónovej šťavy
- Soľ, korenie podľa chuti
Postup
Najprv si pripravíme marinádu. Bylinky nakrájame, zmiešame v miske s jogurtom, octom balzamico, citrónovou šťavou a dochutíme soľou a korením.
Celé kura si naporciujeme a vložíme do misy s marinádou. Porcie kuraťa marinujeme v marináde aspoň 2-3 hodiny.
Potom jednotlivé porcie kuraťa vložíme do hrnca Remoska Tria, na hrniec položíme pokrievku na pečenie a pečieme do mäkka cca 50 minút podľa veľkosti kuraťa.