Pečené kura v marináde

kure_marinada

Kura z Remosky je snáď prvý recept, ktorý každý vyskúša. My sme si pre Vás pripravili variant s ľahkou letnou marinádou.

Čo budete potrebovať

  • 1 celé kura

Ingrediencie na marinádu:

  • Bylinky – kôpor, petržlen, bazalka, koriander
  • 150 g bieleho prírodného jogurtu
  • ½ lyžičky octu balzamico
  • ½ lyžičky citrónovej šťavy
  • Soľ, korenie podľa chuti

tria_Kreslicí plátno 1

Postup

Najprv si pripravíme marinádu. Bylinky nakrájame, zmiešame v miske s jogurtom, octom balzamico, citrónovou šťavou a dochutíme soľou a korením.

Celé kura si naporciujeme a vložíme do misy s marinádou. Porcie kuraťa marinujeme v marináde aspoň 2-3  hodiny.

Potom jednotlivé porcie kuraťa vložíme do hrnca Remoska Tria, na hrniec položíme pokrievku na pečenie a pečieme do mäkka cca 50 minút podľa veľkosti kuraťa.

kure_marinada2

 

facebook_Kreslicí plátno 1