Pečené kura na citrusoch
Chrumkavé kura je väčšinou prvý recept, ktorý každý vo svojej Remoske vyskúša. Nie je sa ani čomu diviť, je to totiž jednoduchý a zaručený trhák.
Čo budete potrebovať
- 1 domáce alebo kukuričné kura
- Soľ
- Čierne korenie
- 1 ks citrón
- 1 ks pomaranč
- 200 g masla na prešpikovanie
- 100 ml vody
Postup
Použijeme kukuričné alebo domáce kura, ktoré osolíme, okoreníme a opatrne pod kožu kuraťa vložíme plátky masla. Kura vložíme do hrnca Remoska Tria. Citróny a pomaranče nakrájané na plátky alebo mesiačiky poukladáme pod kura a podlejeme vodou. Na hrniec Remoska Tria položíme veko na pečenie a pečieme do zlatista cca 80 min.