Kysnuté slivkové buchty (na pare)
Slivkové buchty s vanilkovou omáčkou pre Vás tentokrát v Remoske Tria skúsil pripraviť František z Bistra Štepán.
Čo budete potrebovať
- 250ml mlieka
- 50 g krupicového cukru
- 15 g droždia
- 500 g polohrubej múky
- 2 vajcia
- 100 g masla ( 50 g na cesto, 50 g na poliatie )
- Štipka soli
- 300 g slivkového lekváru premiešaného s trochou rumu
- 50 g mletého maku
- 1-2 lyžice práškového cukru
Postup
Zohrejte trošku mlieka, do ktorého vmiešate lyžičku cukru a rozdrobíte droždie. Nechajte približne 10 minút vykysnúť kvások a potom vmiešajte múku, vajce, maslo, soľ, zvyšné mlieko aj cukor a vymiešajte do hladkého cesta. Cesto nechajte na teplom mieste zdvojnásobiť svoj objem a potom ho rozdeľte na 6 dielov. Každý diel dlaňou roztlačte na veľkosť malého tanierika, do stredu dajte polievkovú lyžicu lekváru a cesto spojte tak, aby lekvár nikde nemohol vytiecť. Znovu nechajte cca 20 minút vykysnúť.
V hrnci Remosky Tria( na dno dáme naparovací vejárik ) priveďte vodu k varu a v pare postupne uvarte buchty ( cca 10- 15 minút ). Uvarené ich prepichnite vidličkou. Podávajte posypané makom, zmiešaným s práškovým cukrom, poliate rozpusteným maslom a vanilkovou omáčkou.
Už viete ako oslávite „ Deň detí „? Urobte im radosť touto dobrotou, ktorú pre Vás v Remoske Tria pripravilo Bistro Štepán.