Kura na paprike
Vyskúšajte tento recept ako ochutnávku z našej novej kuchárky pre Remosku Tria, ktorú sme pre Vás pripravili.
Čo budete potrebovať
- Soľ
- Čierne korenie
- 1 cibuľa
- 2 lyžice masti
- 2 lyžice mletej sladkej papriky
- 200 ml kuracieho vývaru
- Zápražka na zahustenie pripravená na masle s 2 lyžicami hladkej múky
- Bezlepkový variant – zahustíme 2 lyžičkami solamylu rozpusteného v 100ml vody
- 100 ml 30% smotany
Postup
Zoberieme si 4 kúsky kukuričného kuraťa supreme alebo 4 kuracie stehná, ktoré osolíme a okoreníme. V hrnci Remoska Tria rozpálime masť a orestujeme na nej nakrájanú cibuľu. Pridáme kúsky kuraťa a opražíme ich zo všetkých strán. Ochutíme sladkou paprikou a podlejeme vývarom. Na hrniec Remoska Tria položíme soft tlakovú pokrievku a dusíme do mäkka cca 60 minút. Mäso vyberieme, omáčku zahustíme zápražkou alebo solamylom a prilejeme smotanu. Krátko povaríme.
Podávame napríklad s cestovinou.
TIP šéf kuchára: Názov „supreme“ sa vzťahuje na spôsob naporcovania mäsa. Ide o prsia kukuričného kuraťa spolu s krídlom (vo francúštine supreme de volaille). Tento názov sa používa tiež pre kačacie mäso.