Hovädzie na víne, hríboch a smotane
Hríbová sezóna v plnom prúde? Máme pre vás super tip, čo s vašimi úlovkami.
Čo budete potrebovať
- 100 g sadla
- 2 veľké cibule
- 600 g hovädzieho mäsa (stehno alebo krk)
- 4 strúčiky cesnaku
- malý paradajkový pretlak
- vrchovatá lyžica sladkej papriky
- lyžička tymiánu alebo provensálskych byliniek
- štipka drvenej razce
- 100 ml vína (červené alebo biele)
- 3 hrnčeky lesných hríbov
- Šľahačka alebo kyslá smotana
- Soľ a korenie
Postup
Remosku nasucho zahrejte a nechajte v nej vyškvariť na kostičky pokrájané sadlo. Pridajte najemno nakrájanú cibuľu, občas zamiešajte a keď sa upraží, pridajte kocky mäsa. Nechajte ho opiecť a vmiešajte nasekaný cesnak, malú plechovku pretlaku, papriku, tymián, kmín, víno, lyžičku soli a toľko vody, aby bolo všetko ponorené. Po hodine pridajte pokrájané hríby, pokiaľ bude treba, opäť podlejte a dopečte domäkka. Bude to trvať podľa typu mäsa 30 až 60 minút. Na záver zjemnite smotanou a korením.