Francúzske zemiaky
Rýchly a všetkými obľúbený recept, ktorý je ako stvorený pre Remosku. Ideálny ako rýchly obed alebo príloha.
Čo budete potrebovať
- 800 g zemiakov uvarených v šupke
- 400g údeného mäsa
- 3-4 vajíčka uvarené natvrdo
- 250 ml smotany
- 1-2 vajcia
- plátok masla na vymastenie Remosky
- soľ, korenie
Postup
Remosky položíme vrstvu zemiakov, osolíme ich a okoreníme. Na zemiaky položíme vrstvu nakrájaného údeného mäsa a na plátky nakrájané vajce. Jednotlivé vrstvy na seba takto ukladáme až do spotrebovania všetkých surovín. Poslednou vrstvou budú zemiaky. Na plátky zemiakov poukladáme kúsky masla a krátko zapečieme. Potom všetko zalejeme osolenou smotanou, v ktorej sme rozšľahali jedno alebo 2 vajcia. Zapekáme cca 40 minút.