Dukátové buchtičky s vanilkovým krémom
Vyskúšajte tento recept ako ochutnávku z našej novej kuchárky pre Remosku Tria, ktorú sme pre Vás pripravili.
Čo budete potrebovať
Na cesto
- 550 g hladkej múky
- 40 g droždia
- 200 g masla
- 80 g krupicového cukru
- 330 ml mlieka
- Štipka soli
- 2 vajcia
- Citrónová kôra
- 2 lyžice rumu
Vanilkový krém
- 8 žĺtkov
- 100 g cukru
- 500 ml 30% smotany
- ½ vanilkového lusku
Postup
Vypracujeme si vláčne cesto z hladkej múky, droždia, cukru, masla, mlieka, vajec, citrónovej kôry a rumu. Do hrnca Remoska Tria dáme papier na pečenie. Z cesta tvarujeme malé buchtičky, ktoré potierame olejom a ukladáme ich na dno hrnca Remoska Tria tesne vedľa seba tak, aby bolo úplne zaplnené. Takto ich necháme v teple cca 30 min kysnúť.
Medzitým si pripravíme vanilkový krém. Krém vyšľaháme nad parou zo žĺtkov, cukru a smotany, do ktorej sme pridali semienka z polovice vanilkového lusku. Krém šľaháme tak dlho, až krásne zhustne na požadovanú konzistenciu.
Na hrniec Remoska Tria položíme pokrievku na pečenie a pečieme do zlatista cca 30 minút.