Dukátové buchtičky s vanilkovým krémom

buchticky

Vyskúšajte tento recept ako ochutnávku z našej novej kuchárky pre Remosku Tria, ktorú sme pre Vás pripravili.

Čo budete potrebovať

Na cesto

  • 550 g hladkej múky
  • 40 g droždia
  • 200 g masla
  • 80 g krupicového cukru
  • 330 ml mlieka
  • Štipka soli
  • 2 vajcia
  • Citrónová kôra
  • 2 lyžice rumu

Vanilkový krém

  • 8 žĺtkov
  • 100 g cukru
  • 500 ml 30% smotany
  • ½ vanilkového lusku

Postup

Vypracujeme si vláčne cesto z hladkej múky, droždia, cukru, masla, mlieka, vajec, citrónovej kôry a rumu. Do hrnca Remoska Tria dáme papier na pečenie. Z cesta tvarujeme malé buchtičky, ktoré potierame olejom a ukladáme ich na dno hrnca Remoska Tria tesne vedľa seba tak, aby bolo úplne zaplnené. Takto ich necháme v teple cca 30 min kysnúť.

Medzitým si pripravíme vanilkový krém. Krém vyšľaháme nad parou zo žĺtkov, cukru a smotany, do ktorej sme pridali semienka z polovice vanilkového lusku. Krém šľaháme tak dlho, až krásne zhustne na požadovanú konzistenciu.

Na hrniec Remoska Tria položíme pokrievku na pečenie a pečieme do zlatista cca 30 minút. 

kuchárka


buchticky2