Burger v štýle Jamieho Olivera
Hovädzí burger podľa kuchárskej legendy Jamieho Olivera
- Čas na prípravu 5 minút
- Doba varenia cca 10 minút
- Počet porcií 4
Čo budete potrebovať
2 varené červené repy
60 ml olivového oleja
300 g mletého hovädzieho mäsa
300 g jahňacieho mäsa
Soľ, korenie
2 veľké kyslé nakladané uhorky, nakrájané na tenké plátky
1 červená cibuľa nakrájaná na tenké krúžky
2 lyžičky vinného octu
1/4 ľadového šalátu
75 g majonézy
1 lyžica kečupu
1 lyžica worcesterské omáčky
1 lyžica americkej horčice
1 lyžička Tabasco omáčky
4 plátky syru cheddar
4 volské oká
4 hamburgerové žemle zľahka opečené
Postup
- Červenú repu nakrájame na tenké plátky.
- Mleté hovädzie a jahňacie mäso vložíme do misy, osolíme a okoreníme. Vytvarujeme 4 hamburgery, ktoré položíme na tanier, pokvapkáme ich olejom, prikryjeme potravinárskou fóliou a dáme do chladničky vychladnúť cca na 30 minút.
- Pripravíme si nakladanú zeleninu: nakrájame si uhorky, cibuľu a červenú repu, zmiešame v miske a zľahka posolíme.
- Medzitým si najemno nakrájame ľadový šalát, pridáme doň majonézu, kečup a worcester a premiešame. V samostatnej miske zmiešame horčicu a Tabasco omáčku.
- V hrnci Remoska Tria si rozohrejeme na vysokú teplotu olej. Do oleja vložíme mäsové hamburgery a vyprážame ich 4 minúty z jednej strany. Potrieme ich zmesou horčice a Tabasca, otočíme a vyprážame ich 2 minúty, potom ich opäť potrieme horčicovou zmesou. Na každý hamburger položíme plátok syru chededar, na hrniec priložíme sklenenú pokrievku a necháme ich cca 2-4 minúty prehriať.
- Žemle si rozkrojíme, zľahka ich opražíme.
- Pripravíme si volské oká na lievancovej panvici Remoska® Vega.
- Na spodnú stranu žemle položíme šalát z čínskej kapusty, priložíme na krúžky nakrájané 2 plátky červenej repy, mäsový hamburger so zapečeným syrom. Nakoniec položíme volské oká. Potrieme ich horčicovou zmesou a poukladáme naň zeleninu.
- Priložíme horný diel žemle a servírujeme.