Burger v štýle Jamieho Olivera

Hovädzí burger podľa kuchárskej legendy Jamieho Olivera

  • Čas na prípravu 5 minút
  • Doba varenia cca 10 minút
  • Počet porcií 4

Čo budete potrebovať

2 varené červené repy

60 ml olivového oleja

300 g mletého hovädzieho mäsa

300 g jahňacieho mäsa

Soľ, korenie

2 veľké kyslé nakladané uhorky, nakrájané na tenké plátky

1 červená cibuľa nakrájaná na tenké krúžky

2 lyžičky vinného octu

1/4 ľadového šalátu

75 g majonézy

1 lyžica kečupu

1 lyžica worcesterské omáčky

1 lyžica americkej horčice

1 lyžička Tabasco omáčky

4 plátky syru cheddar

4 volské oká

4 hamburgerové žemle zľahka opečené

Postup

  1. Červenú repu nakrájame na tenké plátky.
  2. Mleté hovädzie a jahňacie mäso vložíme do misy, osolíme a okoreníme. Vytvarujeme 4 hamburgery, ktoré položíme na tanier, pokvapkáme ich olejom, prikryjeme potravinárskou fóliou a dáme do chladničky vychladnúť cca na 30 minút.
  3. Pripravíme si nakladanú zeleninu: nakrájame si uhorky, cibuľu a červenú repu, zmiešame v miske a zľahka posolíme.
  4. Medzitým si najemno nakrájame ľadový šalát, pridáme doň majonézu, kečup a worcester a premiešame. V samostatnej miske zmiešame horčicu a Tabasco omáčku.
  5. V hrnci Remoska Tria si rozohrejeme na vysokú teplotu olej. Do oleja vložíme mäsové hamburgery a vyprážame ich 4 minúty z jednej strany. Potrieme ich zmesou horčice a Tabasca, otočíme a vyprážame ich 2 minúty, potom ich opäť potrieme horčicovou zmesou. Na každý hamburger položíme plátok syru chededar, na hrniec priložíme sklenenú pokrievku a necháme ich cca 2-4 minúty prehriať.
  6. Žemle si rozkrojíme, zľahka ich opražíme.
  7. Pripravíme si volské oká na lievancovej panvici Remoska® Vega.
  8. Na spodnú stranu žemle položíme šalát z čínskej kapusty, priložíme na krúžky nakrájané 2 plátky červenej repy, mäsový hamburger so zapečeným syrom. Nakoniec položíme volské oká. Potrieme ich horčicovou zmesou a poukladáme naň zeleninu.
  9. Priložíme horný diel žemle a servírujeme.