Bravčový guláš s tekvicou
Zdravý a osviežujúci variant bravčového gulášu, pri ktorom využijete tekvicu
Čo budete potrebovať
- 500-700 g bravčového mäsa
- 500g tekvice
- 3-4 ks zemiakov
- 1 ks cibule
- 3-4 strúčiky cesnaku
- 400 g ošúpaných paradajok vo vlastnej šťave
- Mletý kajenské korenie
- Mletý muškátový oriešok
- Mletý zázvor
- Soľ, korenie podľa chuti
- 2 lyžice rastlinného oleja
- 1 šálka horúcej vody
Postup
Zemiaky a bravčové mäso si nakrájame na kúsky. Tekvicu zbavenú šupky a jadierok si tiež nakrájame na tenké plátky, cibuľu nadrobno. Hrniec Remoska Tria postavíme na sporák. Na oleji si v ňom opražíme nakrájanú cibuľu a cesnak. Do hrnca pridáme ošúpané paradajky a všetko zalejeme šálkou horúcej vody. Zamiešame a pridáme mäso, zemiaky, tekvicu, a korenie. Na hrniec Remoska Tria položíme soft tlakovú pokrievku a za občasného miešania dusíme do mäkka cca 60 minút.