Veľkonočné čokoládovo- kokosové muffiny
Čokoládové muffiny má rád hádam každý. Nechajte sa inšpirovať a pripravte si tento skvelý veľkonočný variant.
Čo budete potrebovať
- 300 g hladkej múky
- 3 lyžičky prášku na pečenie
- 150 g trstinového cukru
- 1 balíček vanilkového cukru
- 40 g kokosu
- 20 g kakaa
- 20 g tmavej čokolády
- 2 vajcia
- 250 ml mlieka
- 125 ml oleja
INGREDIENCIE NA KRÉM
- 140 ml smotany na šľahanie (33 % )
- 160 g čokolády s obsahom kakaa min. 53%
- 200 g zmäknutého masla
- 250 g práškového cukru
- 200 g čerstvého smotanového syra Philadelphia ( izbovej teploty )
Postup
Vo veľkej mise zmiešame spoločne suché suroviny a potom pridáme nasekanú čokoládu. V druhej mise rozšľaháme vajce, mlieko a olej. Obidve zmesi zmiešame a naplníme nimi formičky na muffiny. Pečieme v Remosky asi 20 minút. Medzitým si pripravíme krém. Smotanu nalejeme do hrnca a začneme variť. Vo vlažnej smotane rozpustíme čokoládu. Smotanu s čokoládou necháme za občasného miešania vychladnúť. V robote si vyšľaháme maslo s cukrom do hladkého krému. Potom po častiach, na stredných otáčkach, zašľaháme 2/3 rozpustenej čokolády so šľahačkou. Zvyšnú čokoládu premiešame so syrom a pri veľmi pomalých otáčkach všetko vmiešame do krému. Dávame pozor, aby sme krém neprešľahali a nezrazil sa nám.
Hotový krém vložíme do cukrárskeho vrecka s ľubovoľnou špičkou a nanesieme ho na muffiny. Ozdobíme napríklad čokoládovým vajíčkom alebo hniezdom z čokolády.