Veľkonočná plnka
Nadýchaná a chutná veľkonočná plnka, ktorú proste musíte vyskúšať aj vo Vašej Remoske.
Čo budete potrebovať
- 400 g varenej, údenej krkovičky
- 5 rožkov
- 250 ml mlieka
- 4 vajcia
- Hrsť nasekanej, kučeravej, petržlenovej vňate ( poprípade použijeme mladú žihľavu )
- Štipka muškátového kvetu
- Soľ a korenie podľa chuti
Postup
Uvarenú, údenú krkovičku nakrájame na menšie kúsky a vložíme ju do misy. Rožky nakrájame na kocky a zalejeme ich mliekom. Po chvíli z nich vytlačíme tekutinu a pridáme ich k mäsu.
Do misy nasypeme nasekanú zelenú vňať a ochutíme muškátovým kvetom, soľou a korením.
Z vajec oddelíme bielky, žĺtky rozšľaháme so štipkou soli a prilejeme k ostatným surovinám do misy. Všetko dôkladne premiešame.
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a zľahka vmiešame do pripravenej zmesi.
Misu alebo hrniec Remoska zľahka vymažeme plátkom masla. Plnku vložíme do Remosky a pečieme do zlatista.