Slivkový lekvár pečený v Remoske
Pripravte si v Remoske skvelé domáce lekváre, ktoré využijete vo svojich receptoch po celú zimu.
- Čas na prípravu 10 minút
- Doba varenia 60 minút
- Počet porcií 4
Čo budete potrebovať
2 kg odkôstkovaných sliviek
2 lyžice octu
500 g kryštálového cukru
½ lyžičky mletej škorice
4 lyžice rumu
Postup
- Slivky odkôstkujeme, nakrájame ich na menšie kúsky a vložíme do pečiacej misy Remoska®. Pridáme 2 lyžice octu, priložíme pečiace veko a pečieme cca 25 minút bez miešania. Potom na povrch sliviek nasypeme 250 g kryštálového cukru, opäť priložíme pečiace veko a pečieme bez miešania ďalších 20 minút. Potom na povrch sliviek nasypeme zvyšné množstvo kryštálového cukru a bez miešania pečieme opäť 20 minút.
- Upečené slivky prelejeme do vyššej misy a tyčovým mixérom zmes rozmixujeme. Pridáme mletú škoricu a rum, zamiešame a lekváre plníme do pohárov.