Slivkový lekvár pečený v Remoske

Pripravte si v Remoske skvelé domáce lekváre, ktoré využijete vo svojich receptoch po celú zimu.

  • Čas na prípravu 10 minút
  • Doba varenia 60 minút
  • Počet porcií 4

Čo budete potrebovať

2 kg odkôstkovaných sliviek

2 lyžice octu

500 g kryštálového cukru

½ lyžičky mletej škorice

4 lyžice rumu

Postup

  1. Slivky odkôstkujeme, nakrájame ich na menšie kúsky a vložíme do pečiacej misy Remoska®. Pridáme 2 lyžice octu, priložíme pečiace veko a pečieme cca 25 minút bez miešania. Potom na povrch sliviek nasypeme 250 g kryštálového cukru, opäť priložíme pečiace veko a pečieme bez miešania ďalších 20 minút. Potom na povrch sliviek nasypeme zvyšné množstvo kryštálového cukru a bez miešania pečieme opäť 20 minút.
  2. Upečené slivky prelejeme do vyššej misy a tyčovým mixérom zmes rozmixujeme. Pridáme mletú škoricu a rum, zamiešame a lekváre plníme do pohárov.