Slaný francúzsky koláč (Quiche)

slany_kolac2

Slaný koláč, ktorý je naozaj veľmi jednoduchý na prípravu a pritom chutí úplne skvele.

Čo budete potrebovať

Cesto

  • 100 g kukuričnej múky
  • 30 g ryžovej múky
  • ½ lyžičky bezlepkového prášku do pečiva
  • 50 ml olivového oleja
  • 50 ml vody ( studenej )
  • ½ lyžičky soli

Náplň

  • 1 červená cibuľa
  • 10 šampiňónov
  • 1 strúčik cesnaku
  • 120 g nastrúhaného syra cheddar
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 50 g rukoly
  • 200 ml smotany na varenie
  • 2 vajcia
  • Soľ
  • Mleté čierne korenie

Postup

Zmiešame kukuričnú múku s ryžovou, kypriacim práškom a soľou. Pridáme olej a vodu. Vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme cca 60 minút odležať v chladničke. Cibuľu nakrájame na prúžky, šampiňóny a cesnak na plátky. V hrnci Remoska Tria rozohrejeme olej a na ňom opečieme cibuľu s cesnakom. V mise vyšľaháme smotanu s vajcom, nastrúhaným syrom cheddar, soľou a čiernym korením. Cesto natlačíme do formy. Nezabudnime vytvarovať aj okraje korpusu a poprepichávať dno vidličkou. Formu s cestom vložíme do hrnca Remoska Tria a necháme ho piecť cca 10 minút. Po uplynutí tejto doby vyberieme formu s korpusom z hrnca Tria. Na cesto navrstvíme rukolu a šampiňóny s cibuľou a cesnakom. Zalejeme smotanovou zmesou. Formu opäť vložíme do hrnca Remoska Tria a pečieme ďalších cca 20 minút.

Recept pre nás v Remoske pripravilo Bistro Štepán. 

slany_kolac

prima_Kreslicí plátno 1

slany_kolac3

 

facebook_Kreslicí plátno 1