Slaný francúzsky koláč (Quiche)
Slaný koláč, ktorý je naozaj veľmi jednoduchý na prípravu a pritom chutí úplne skvele.
Čo budete potrebovať
Cesto
- 100 g kukuričnej múky
- 30 g ryžovej múky
- ½ lyžičky bezlepkového prášku do pečiva
- 50 ml olivového oleja
- 50 ml vody ( studenej )
- ½ lyžičky soli
Náplň
- 1 červená cibuľa
- 10 šampiňónov
- 1 strúčik cesnaku
- 120 g nastrúhaného syra cheddar
- 1 lyžica olivového oleja
- 50 g rukoly
- 200 ml smotany na varenie
- 2 vajcia
- Soľ
- Mleté čierne korenie
Postup
Zmiešame kukuričnú múku s ryžovou, kypriacim práškom a soľou. Pridáme olej a vodu. Vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme cca 60 minút odležať v chladničke. Cibuľu nakrájame na prúžky, šampiňóny a cesnak na plátky. V hrnci Remoska Tria rozohrejeme olej a na ňom opečieme cibuľu s cesnakom. V mise vyšľaháme smotanu s vajcom, nastrúhaným syrom cheddar, soľou a čiernym korením. Cesto natlačíme do formy. Nezabudnime vytvarovať aj okraje korpusu a poprepichávať dno vidličkou. Formu s cestom vložíme do hrnca Remoska Tria a necháme ho piecť cca 10 minút. Po uplynutí tejto doby vyberieme formu s korpusom z hrnca Tria. Na cesto navrstvíme rukolu a šampiňóny s cibuľou a cesnakom. Zalejeme smotanovou zmesou. Formu opäť vložíme do hrnca Remoska Tria a pečieme ďalších cca 20 minút.
Recept pre nás v Remoske pripravilo Bistro Štepán.