Placka s bryndzou a slaninou
Typické suroviny pre slovenskú kuchyňu sú bryndza a slanina. Z takýchto chuťoviek pripravíte špecialitu, na ktorú nikdy nezabudnete.
Čo budete potrebovať
- 350g hladkej múky
- 7g kvasníc
- 7g soli
- cibuľu
- 210 ml vlažnej vody
- 2 lyžice slnečnicového oleja
- 180g bryndze
- 3 lyžice 33% smotany na šľahanie
- 200g anglickej slaniny
Postup
Vypracujeme cesto, ktoré prikryjeme v mise utierkou a necháme ho pri izbovej teplote cca 30 min kysnúť. Cesto rozdelíme na 3 kusy a vyvaľkáme ho na tenkú guľatú placku. Placku umiestnime na papier na pečenie a vložíme ho do Remosky.
Bryndzu zmiešame so smotanou a placku touto zmesou natrieme. Slaninu a cibuľu nakrájame na plátky a dáme na placku potretú bryndzou a smotanou. Môžeme použiť aj cherry paradajky.
Pridáme štipku čerstvých byliniek a pečieme v Remoske, pokiaľ okraje placky nezhnednú. Podávame teplé.