Pečený bravčový bôčik
Pomaly pečený bravčový bôčik s chrumkavou kožičkou je jedna z najväčších klasík, ktoré si môžete vo vašej Remoske pripraviť.
Čo budete potrebovať
- 1000g bravčového bôčika
- soľ
- čierne korenie
- 8 x nové korenie
- 4 bobkové listy
- 2 cibule
- 200 ml čierneho piva
Marináda
- 1 lyžica sójovej omáčky
- 1 lyžica worchesterovej omáčky
- 6 strúčikov cesnaku
- trochu čierneho piva
Postup
Na bravčovom bôčiku narežeme čo najjemnejšie kožu na mriežku aby sa nám pri pečení krásne otvorila. V miske pripravíme marinádu, ktorou bôčik potrieme. Bôčik vložíme do hrnca Remoska Tria, pridáme nové korenie, bobkový list, na mesiačiky nakrájanú cibuľu a prilejeme čierne pivo. Prikryjeme vekom na pečenie Remoska Tria a pečieme do mäkka cca 2 hodiny a 30 minút.