Pečené zemiaky s bryndzou
Skvelé jedlo sa dá vykúzliť aj zo základných surovín. Tento recept Vás nadchne kombináciou chute a jednoduchosti.
Čo budete potrebovať
- 1 ks zemiak
- 200g bryndze
- 100g hustého bieleho jogurtu
- 100g slaniny
- Pažítka, zelená petržlenová vňať alebo jarná cibuľka
- Soľ, korenie
Postup
Zemiak v šupke si v polovici narežeme, ale nerozkrojíme ho úplne. Vložíme ho do Remosky a pečieme cca 30 – až 50 min.
V miske si rozmiešame bryndzu, pridáme biely jogurt, nakrájanú pažítku, petržlen alebo cibuľku, osolíme a okoreníme. Pozor bryndza je slaná!
Na panvici si do chrumkava opražíme slaninu nakrájanú na pol centimetrové kocky.
Na utečené zemiaky dáme preliv z bryndze, ktorý posypeme opraženou slaninou a dozdobíme zelenými bylinkami.