Pečená sekaná plnená vajíčkom, obalená slaninou
Chrumkavučká sekaná s nádhernou mozaikou po rozkrojení. Aj takéto krásne veci sa dajú veľmi jednoducho vykúzliť vo Vašej Remoske.
Čo budete potrebovať
- 500g mletého bravčového mäsa
- 1 žemľa zvlhčená vodou
- 1 vajce
- 1 cibuľa
- 3 strúčiky cesnaku
- petržlen – nasekaný nadrobno
- 1 lyžica korenia na mleté mäso
- 100g anglickej slaniny alebo schwarzwaldského špeku
- 1 lyžica oleja
- 3 vajíčka uvarené natvrdo
- soľ, korenie
Postup
Mleté mäso ochutíme soľou, čiernym korením a korením na mleté mäso. Pridáme prelisovaný cesnak, 1 vajce a nasekaný petržlen. Ďalej do mäsa primiešame žemľu, ktorú sme si nakrájali na plátky, zvlhčili vodou a po nasiaknutí rozdrobili. Všetko spolu dobre premiešame. Zo zmesi urobíme placku, do ktorej pozdĺžne rozložíme 3 uvarené vajíčka ( obidva konce odrežeme, aby sa vajíčka spolu pekne spojili ) Potom zmes stočíme, uzavrieme zo všetkých strán a vzniknutú roládu obalíme plátkami slaniny. Do Remosky vlejeme olej, vložíme sekanú, prikryjeme pokrievkou a pečieme cca 70-80 min.