Pečená granola
Granola je výborná pochúťka na raňajky alebo desiatu, ktorú jednoducho zvládnete upiecť v Remoske. Je to tiež skvelý darček pre všetkých maškrtníkov, ktorý môžete vyrobiť aj sami.
Čo budete potrebovať
- 200 g ovsených vločiek
- 100 g ražných vločiek
- 80 g nasekaných mandlí
- 50 g slnečnicových semiačok
- 50 g tekvicových semiačok
- 1 rovná kávová lyžička mletej škorice
- Štipka soli
- ½ čajovej lyžičky perníkového korenia
- 2 lyžice slnečnicového oleja
- 80 ml javorový alebo ďatľový sirup
- 40 ml jablčného muštu
- hrsť na malé kúsky nakrájaného sušeného ovocia ( slivky, marhule, hrozienka, ...)
Postup
Vo väčšej miske premiešame vločky s mandľami, semiačkami, škoricou a soľou.
V malej miske si zmiešame sirup s olejom a všetko to nalejeme do väčšej misky na vločky a semiačka. Dôkladne premiešame. Do Remosky Tria alebo Remosky Prima 4 l vložíme papier na pečenie a zmes naňho rovnomerne rozprestrieme. Prikryjeme pokrievkou a pečieme cca 30 minút. Počas pečenia niekoľkokrát zmes premiešame. Granola počas pečenie zhnedne , dávajte však pozor, aby sa Vám nepripálila.
Po upečení môžete granolu vysypať na plech a nechajte ju vychladnúť.
Do studenej granoly nasypte na malé kúsky nakrájané sušené ovocie a hrozienka a všetko premiešajte.
Granolu skladujte v uzavretej nádobe – sklenenej
Granolou si môžete ochutiť rôzne kaše a jogurty.