Pečená bravčová krkovička
Úplná klasika, ktorou nemôžete nikdy nič pokaziť.
Čo budete potrebovať
- Bravčová krkovička v celku
- 2 cibule
- Cesnak
- Korenie na krkovičku
- Kmín
- Čierne korenie
- Soľ
- Olej
Postup
Krkovičku osolíme, okoreníme, posypeme korením na krkovičku a zľahka potrieme olejom. Na dno Remosky nakvapkáme zopár kvapiek oleja, vložíme cibuľu nakrájanú na tenké kolieska a cesnak nakrájaný na plátky.
Vložíme krkovičku, pridáme kmín, posypeme zvyškom cibule, cesnaku a podlejeme cca 1 dl vody.
Misu Remoska prikryjeme pokrievkou na pečenie a pečieme pri občasnom podlievaní mäsa výpekom cca 1 až 1,5 hodiny ( podľa veľkosti a kvality mäsa ).