Kuracie krídla s marinádou
Chrumkavé kuracie krídelká v pikantnej medovej omáčke pripravené v Remoske sú veľmi jednoduchý a zároveň aj lacný recept.
- Čas na prípravu 10 minút
- Doba varenia 20 minút
- Počet porcií 4
Čo budete potrebovať
1,2 kg kuracích krídel
2 lyžice oleja
1 zarovnaná lyžička soli
2 lyžičky sladkej papriky
1/2 lyžičky celého rímskeho kmínu
štipka drveného chilli
štipka čerstvého mletého korenia
6 lyžíc sójovej omáčky
6 lyžíc medu
6 strúčikov cesnaku
3 cm kúsok čerstvého zázvoru
Postup
- Kuracie krídla opláchneme v studenej vode, necháme ich odkvapkať a vysušiť. Potom ich vložíme do misy, pridáme olej a premiešame. Korenie a soľ zmiešame dohromady a nasypeme na krídla. Rukami poriadne miešame, až je každý kus mäsa rovnomerne pokrytý korením. Krídla uložíme v jednej vrstve vedľa seba na dno Remosky kožou nahor. Priložíme pečiace veko Remosky a pečieme dozlatista.
- Pripravíme si marinádu. Do malej panvice Remoska® Vega dáme sójovú omáčku, med, prelisovaný cesnak a najemno nastrúhaný čerstvý zázvor. Dve minúty pomaly za stáleho miešania povaríme.
- Horúcu marinádu rovnomerne lyžicou nalejeme na upečené krídla, priložíme pečiace veko a pečieme ďalších cca 5-8 minút. Po tejto dobe mäso znovu prelejeme marinádou zo dna Remosky a pečieme ďalších 5 minút.
- Po dopečení opatrne uvoľníme každý kus mäsa od dna. Premiešame, aby sa mäso obalilo v šťave, a necháme päť minút odpočívať. Marináda tým ešte trochu zhustne a lepšie priľne k mäsu.
- Marináda je úplne skvelá a vďaka nej dostanú kuracie krídla nádhernú tmavo hnedú farbu. Inšpirovali sme sa receptom Jany Florentýny Zatloukalovej - Kuchařka pro dceru