Kuracie krídla s marinádou

Chrumkavé kuracie krídelká v pikantnej medovej omáčke pripravené v Remoske sú veľmi jednoduchý a zároveň aj lacný recept. 

  • Čas na prípravu 10 minút
  • Doba varenia 20 minút
  • Počet porcií 4

Čo budete potrebovať

1,2 kg kuracích krídel

2 lyžice oleja

1 zarovnaná lyžička soli

2 lyžičky sladkej papriky

1/2 lyžičky celého rímskeho kmínu

štipka drveného chilli

štipka čerstvého mletého korenia

6 lyžíc sójovej omáčky

6 lyžíc medu

6 strúčikov cesnaku

3 cm kúsok čerstvého zázvoru

Postup

  1. Kuracie krídla opláchneme v studenej vode, necháme ich odkvapkať a vysušiť. Potom ich vložíme do misy, pridáme olej a premiešame. Korenie a soľ zmiešame dohromady a nasypeme na krídla. Rukami poriadne miešame, až je každý kus mäsa rovnomerne pokrytý korením. Krídla uložíme v jednej vrstve vedľa seba na dno Remosky kožou nahor. Priložíme pečiace veko Remosky a pečieme dozlatista. 
  2. Pripravíme si marinádu. Do malej panvice Remoska® Vega dáme sójovú omáčku, med, prelisovaný cesnak a najemno nastrúhaný čerstvý zázvor. Dve minúty pomaly za stáleho miešania povaríme. 
  3. Horúcu marinádu rovnomerne lyžicou nalejeme na upečené krídla, priložíme pečiace veko a pečieme ďalších cca 5-8 minút. Po tejto dobe mäso znovu prelejeme marinádou zo dna Remosky a pečieme ďalších 5 minút. 
  4. Po dopečení opatrne uvoľníme každý kus mäsa od dna. Premiešame, aby sa mäso obalilo v šťave, a necháme päť minút odpočívať. Marináda tým ešte trochu zhustne a lepšie priľne k mäsu. 
  5. Marináda je úplne skvelá a vďaka nej dostanú kuracie krídla nádhernú tmavo hnedú farbu. Inšpirovali sme sa receptom Jany Florentýny Zatloukalovej - Kuchařka pro dceru