Kuracia roláda s Pancettou, špenátom a batatovým krémom
Šťavnatá kuracia roláda ako ideálny veľkonočný obed.
Čo budete potrebovať
- 2 ks kuracích alebo morčacích pŕs
- 50 g Pancetty
- 100 g spareného a vychladeného baby špenátu
- 1 ks šalotka
- 1 ks strúčik cesnaku
- Niekoľko kúskov sušených paradajok naložených v oleji
- Soľ, korenie, medvedí cesnak
INGREDIENCIE NA BATÁTOVÝ KRÉM:
- 1,5 ks batáty
- 2 ks mrkva
- 1 ks petržlen
- 1 ks cibuľa
- koriander
- soľ
- vývar
- kmín mletý
- olej – 2 lyžice
- kokosové mlieko – ½ plechovky
Postup
Plátky mäsa nakrojíme a vo fólii vyklepeme na tenko. Oba pláty spojíme a vznikne tak jeden veľký plát, ktorý osolíme a okoreníme. Posypeme sušeným medvedím cesnakom a navrstvíme Pancettou. Na 2/3 plochy rozložíme tradične pripravený špenát. Na špenát položíme plátky sušených paradajok. Všetko opatrne stočíme do rolády, ktorú zabalíme do potravinovej fólie. Fóliu dobre utiahneme a obidva konce dôkladne zauzlíme a zaviažeme špagátom.
Vo vriacej vode necháme roládu vo fólii asi 10 minút. Po cca 5 min ju otočíme. Vyberieme a necháme vychladiť. Pred pečením roládu obviažeme potravinovým špagátom. Potom potrieme olivovým olejom, posypeme paprikou alebo iným korením podľa chuti. V Remoske pečieme do zlatista.
Medzitým si pripravíme batátový krém. Batáty ošúpeme a nakrájame na kocky. Mrkvu, petržlen, a cibuľu očistíme a nakrájame na drobno. Cibuľku na oleji opražíme, pridáme mrkvu, petržlen a krátko spolu orestujeme. Pridáme batáty a zalejeme vývarom asi 1 cm nad zeleninu. Okoreníme a privedieme do varu. Varíme cca 15 min, pokiaľ nie sú batáty mäkké.
Po uvarení rozmixujeme tyčovým mixérom do hladka a vmiešame ½ plechovky kokosového mlieka.
Dochutíme soľou.