Jankove buchty
Jankove buchty sú česká klasika. Vďaka Remoske sa vám ich podarí pripraviť krásne vláčne, ako nikdy predtým.
Čo budete potrebovať
Ingrediencie na cesto
- 250 g hladkej múky
- 10 g droždia
- 50 g krupicového cukru
- 125 ml mlieka
- 40 g masla
- Štipka soli
- 1 vajce
Ingrediencie na potretie
- 100 g rozpusteného masla
- 1 lyžička rumu
- Cukor podľa chuti
Tvarohová náplň
- 125 g tvarohu
- 1 žĺtok
- 40 g práškového cukru
- 10 g hrozienok ( vopred namočených v rume )
- ½ vanilkového lusku
- 1 bal. vanilkového cukru
Postup
Vypracujeme si vláčne cesto z hladkej múky, droždia, krupicového cukru, masla, mlieka a vajec. Cesto necháme v teple kysnúť, až zdvojnásobí svoj objem. Medzitým si pripravíme náplň. Tvarohovú náplň si pripravíme tak, že v miske zmiešame tvaroh, žĺtok, práškový cukor, hrozienka ( vopred namočené v rume ), vanilkový puding a semienka z polovice vanilkového lusku.
Na pomúčenej doske si rozdelíme vykysnuté cesto na kúsky, ktoré si roztiahneme na placky a plníme ich pripraveným tvarohom. Buchty vytvarujeme, potrieme po stranách olejom a vkladáme ich vedľa seba na dno hrnca Remoska Prima, kde sme si predtým dali papier na pečenie. Prípadne len vymastíme dno hrnca olejom.
Na hrniec Remoska položíme pokrievku na pečenie a pečieme do zlatista cca 30 minút. Upečené buchty ešte v Remoske potrieme zmesou rozpusteného masla, rumu a cukru. Pri servírovaní posypeme práškovým cukrom.