Jankove buchty

DSCF5829

Jankove buchty sú česká klasika. Vďaka Remoske sa vám ich podarí pripraviť krásne vláčne, ako nikdy predtým.

Čo budete potrebovať

Ingrediencie na cesto

  • 250 g hladkej múky
  • 10 g droždia
  • 50 g krupicového cukru
  • 125 ml mlieka
  • 40 g masla
  • Štipka soli
  • 1 vajce

Ingrediencie na potretie

  • 100 g rozpusteného masla
  • 1 lyžička rumu
  • Cukor podľa chuti

Tvarohová náplň

  • 125 g tvarohu
  • 1 žĺtok
  • 40 g práškového cukru
  • 10 g hrozienok ( vopred namočených v rume )
  • ½ vanilkového lusku
  • 1 bal. vanilkového cukru

Postup

Vypracujeme si vláčne cesto z hladkej múky, droždia, krupicového cukru, masla, mlieka a vajec. Cesto necháme v teple kysnúť, až zdvojnásobí svoj objem. Medzitým si pripravíme náplň. Tvarohovú náplň si pripravíme tak, že v miske zmiešame tvaroh, žĺtok, práškový cukor, hrozienka ( vopred namočené v rume ), vanilkový puding a semienka z polovice vanilkového lusku. 

DSCF5706

Na pomúčenej doske si rozdelíme vykysnuté cesto na kúsky, ktoré si roztiahneme na placky a plníme ich pripraveným tvarohom. Buchty vytvarujeme, potrieme po stranách olejom a vkladáme ich vedľa seba na dno hrnca Remoska Prima, kde sme si predtým dali papier na pečenie. Prípadne len vymastíme dno hrnca olejom.

DSCF5702

Na hrniec Remoska položíme pokrievku na pečenie a pečieme do zlatista cca 30 minút. Upečené buchty ešte v Remoske potrieme zmesou rozpusteného masla, rumu a cukru. Pri servírovaní posypeme  práškovým cukrom. 

DSCF5731

prima_Kreslicí plátno 1

DSCF5816

DSCF5833

 

facebook_Kreslicí plátno 1