Čokoládové brownies
Deti ich proste milujú a čo si budeme hovoriť, dospelí tiež. Urobte si poriadnu domácu pohodu a vyskúšajte jedno z najčokoládovejších jedál na svete.
Čo budete potrebovať
- 350 g čokolády, najlepšie s obsahom 50–60 % kakaa, nalámanej na kostičky
- 250 g masla nakrájaného na kúsky
- 3 veľké alebo 4 malá vajcia
- 250 g krupicového cukru (najlepšie trstinového)
- 85 g hladkej múky
- 1 lyžička prášku do pečiva
Postup
Do Remosky vložíme papier na pečenie. Čokoládu spolu s maslom rozpustíme (nad vodným kúpeľom alebo veľmi opatrne v mikrovlnnej rúre). Vajcia šľaháme, až zosvetlia, potom pridáme cukor a pokračujeme v šľahaní, až kým je zmes hustá a lesklá. Opatrne vmiešame vaječnú penu do rozpustenej čokolády, navrch preosejeme múku premiešanú s práškom do pečiva a všetko vymiešame do hladka. Vlejeme do Remosky a pečieme asi 30–35 minút, tak dlho, až je povrch pevný na dotyk, mierne lesklý, ale suchý. Vnútrajšok by mal ostať hutný a mierne tekutý. Do upečeného brownies zapichneme špajlu. Odrobinky, ktoré ostanú na špajli, by mali byť vlhké. Upečené brownies vyklopíme na tanier alebo podnos a necháme vychladnúť (aspoň hodinu). Pre jednoduché vyklopenie môžeme použiť náš papier na pečenie.