Poradňa
FAQ - najčastejšie otázky
Remoska® Vega
Telo Remosky Vega chráni trojvrstvový nepriľnavý povrch nemeckej značky Whitford Coating. Ten lepšie chráni pokrmy pred kontaktom s hliníkovým telom riadu. Vďaka čiastočkám oxido titánu je Remoska® Vega skutočný držiak. A tak v nej uvaríte tisíce skvelých večerí bez toho, aby to na riade bolo po čase poznať.
S liatou panvicou rozpálite svoje kulinárske schopnosti bez obáv, že by ste ju poškodili. Je nerozbitná, ustojí aj vysoké teploty a dno sa nikdy neprehne. Pripáleniny nežerie, ale naopak si ich drží pekne od tela. Na ich odstránenie vám stačí voda a handrička. Panvica Remoska® Vega najlepšie rozvádza teplo. Panvica Remoska® Vega skvele rozvádza teplo, takže na ňom pripravíte rovnomerne prepečený steak aj rovnako zlatistú palacinku. Pozrite sa, ako liata panvica obstála v súboji s panvicou lisovanou.
Kúsky od Remosky nie sú žiadne krehule. Riad si poradí s teplotou až 220 ° C, a tak bez ťažkostí zvládne aj pečenie v rúre.
Starostlivosť o riad je jednoduchšia ako odolať pokušeniu zjesť celý koláč naraz. Riad len opláchnete vo vode a utriete papierovým obrúskom. V umývačke tak získate veľa miesta pre iné riady.
Funguje a bude tichý ako myška. Na dno riadu sme totiž naniesli magnetický prach, a tak vás počas listovania kuchárkou nebude rušiť bzučaním a poskakovaním.
Telo riadu odlievame kúsok za Prahou. Nepriľnavý povrch nanášame neďaleko Brna. Remoske totiž nevadí, že sa medzi sebou mestá pošťuchujú, jedlo z nej chutí všetkým. Remoska® Quanta
Remoska® Quanta
Ide o 3 vrstvový materiál, rovnaký ako pri Remoske Dua. Telo hrnca je z hliníka, ktorý skvele vodí a distribuuje teplo a dvoch typov nerezovej ocele. Vďaka magnetickému nerezu z vonkajšej časti je riad vhodný aj na indukčný sporák.
Áno, riad je vhodný aj na umývanie v umývačke. Môže Remoska® Quanta do rúry? Áno. Maximálna odporúčaná teplota je 220 °C.
Pokiaľ budete dodržiavať niekoľko odporúčaní, potom sa vaša nerezová panvica pripaľovať nebude. 1. Vypálenie panvice vám vytvorí dočasný "nepriľnavý" povrch. Vypálenie panvice odporúčame pravidelne opakovať, a to vždy po cca 2-3 vareniach. 2. Predhriatie panvy zníži riziko pripálenia a priľnutia potraviny. Zároveň je dôležité dať potravinám čas a nesnažiť sa s nimi manipulovať predčasne, pokiaľ sa samy od seba od povrchu riadu neodlepia. Špeciálne potom steaky a všeobecne mäso. 3. Vyvarovať sa vysokých teplotám a nezahrievať panvicu dlho bez obsahu. Ideálnu teplotu spoznáte tak, že na rozohriatu panvicu nakvapkáte malé množstvo vody. Kvapky vody by mali zostať v celku a rýchlo sa po panvici pohybovať. 4. Na predhriatu panvicu dávajte ideálne potraviny utreté od vody.
Remoska® Tria
Remoska® Tria sa nezľakne ani vysokých teplôt, a tak hrniec môže ísť pokojne do rúry. Bola by to ale škoda, keď vďaka veku na pečenie spotrebujete 6× menej energie.
Remoska má korene v Beskydoch, konkrétne vo Frenštáte pod Radhoštěm. A v podhorí žije už nejaký ten piatok. Spýtajte sa jej na občianku a netvárte sa prekvapene, až uvidíte rok narodenia 1960.
Remoska® Tria nechce byť na obtiaž, preto nezaberá miesto v umývačke. Umyjete ju za pár minút. Tu sa pozrite, ako na to.
So soft-tlakovým vekom dostanete z pokrmov maximum. Vďaka pomalému a šetrnému vareniu pod miernym tlakom, si jedlo zachová všetky dôležité vitamíny a minerály. Rozdiel spoznáte v chuti aj vôni. A tak aj ten najobyčajnejší pokrm bude chutiť luxusne. A tak aj ten najobyčajnejší pokrm bude chutiť luxusne.
Soft-tlakové veko a všetky diely odporúčame čistiť ideálne ihneď po ukončení prípravy jedla, aby prípadné nečistoty na veku nezaschli. Postup detailnej demontáže a čistenia soft-tlakového veka nájdete vo videu: Pozrite sa ako na to.
Netroškáríme, a tak vyrábame Remosku Tria len vo väčšom prevedení s využiteľným objemom 5,5 litra na varenie a 3 litre na pečenie.
Remoska® Tria nie je žiadny mekkýš. Odpustí vám nárazy aj otery, povrch sa nikdy nezlúpne. Jej trojvrstvový povrch sme totiž vystužili čiastočkami oxidu titánu.
Remoska® Dua
V krabici objavíte nerezový hrniec Remosky, stojan a dve veká (pečiace a sklenené na varenie). Hrniec Remosky Dua je zo špeciálneho 3 vrstvového materiálu Trimetal, ktorý kombinuje teplotnú vodivosť hliníka a zároveň zdravotnú nezávadnosť a vysokú odolnosť. Veko na pečenie je vyrobené z nerezového plechu. Dolná časť veka z hliníka je potiahnutá nepriľnavým povrchom Teflon® Classic.
Jedná sa o špeciálny 3-vrstvový materiál vyrábaný tou najmodernejšou technológiou, ktorý je typický pre dokonalý rozvod tepla. Materiál Trimetal používame pri výrobe našej Remosky Dua a nerezového kuchynského riadu radu Remoska® Quanta.
Remoska® Prima
Na prvú dobrú sú si podobné ako vajce vajcu, ale pár podstatných rozdielov sa tu nájde. Verzia Classic ide v šľapajach svojho predchodcu, a to hlavne po designovej stránke. Mladšia sestra Remoska® Prima je ešte viac praktická a skladná. Má odnímateľný prívodný kábel a nemá namontované držadlá. Hrniec ľahko a bezpečne prenesiete na stojane s veľkými úchopmi.
Remoska znesie aj ten najhorúcejší indický pokrm, ale na rozpálený sporák ani do rúry nepatrí.
Remoska® Tria má iný horný priemer ako modely Classic a Prima, a tak vám na nich veká držať nebudú.
Nepriľnavý povrch Teflónu Classic tvoria dve vrstvy v čiernej farbe. Teflon® Select je trojvrstvový a používame ho pri limitovaných farebných edíciách či sériách.
Ďalšie otázky:
Ano, dokonce je až 6x úspornější než rúra. Naša misa na pečenie je svojim rozmerom malý spotrebič a spotrebuje tak menej elektrickej energie než klasická rúra. Právě vďaka jej veľkosti nemusíte Remosku predhrievať, ideálne teploty dosiahne za velmi krátky čas. Misy na pečenie od Remosky majú príkon 400 až 610 W, oproti tomu klasická rúra začíná s príkonom 2500 W a viac. Pre predstavu uvádzame náklady na 1 hodinu pečenia (*Při cene 1 kWh/0,3 € )
Kúzlo Remosky spočíva v jednoduchosti používania. Žiadne zložité gombíky a pracné nastavovanie vás nečaká. Remoska pečie pri optimálnej teplote od 160 do 180 °C a výsledok bude vždy perfektný.
Nevyrábame. S neprilnavým povrchom sa rodia všetky naše produkty.
Vašej kulinárskej fantázii Remoska nestavia hranice, takže môžete. Remoske nevadí silikón, keramika ani kov. Nesmie sa však dotýkat spodnej strany veka na pečenie.
Vnútro Remosky je rovnako horúce ako rodinné debaty u nedelného obeda. Teplota v Remoske se pohybuje mezi 160 až 180 °C.
Trochu vám ubehla ruka s množstvom cesta, a tak pri pečení vyskočilo až ku spodnej strane veka na pečenie. Tu sa vrch vďaka vyššej teplote spálil, zatiaľ čo spodná strana koláča zostala nedopečená.
Alebo ste možno vymastili misu tukom a vysypali steny múkou. To malo za následok nerovnomerný rozvod tepla v mise. Nabudúce vám k vymasteniu postačí pár kvapiek oleja. Múku nemusíte vôbec použiť.
Pre istotu hoďte očkom do Návodu na použitie, který je súčasťou balenia.
Asi ste mäso podliali veľkým množstvom vody. Poznáte to: přiměřeně, přiměřeně…
Nebojte, kominár vám tajne do kuchyne maškrtiť nechodí. To, čo vyzerá ako sadze, sú pripáleniny, ktoré vznikajú kvôli upchatým dutým skrutkám.
Vezmite špajľu a pretiahnite ju otvormi na vonkajšej strane veka. Po vychladnutí ešte zotrite pripáleniny mäkkou stranou hubky.
Pravdepodobne to budú len pripáleniny, ktoré hrdzu pripomínajú. Predídete im pravidelným čistením horného nerezového veka.
Nepoužívajte čistiace prášky alebo drsnú plochu umývacej hubky, ktoré by veko poškriabali.