Lievance s jahodovým prelivom

livance

Pripravte si v Remoske Vega dokonalé lievance s minimálnym použitím tuku.

Čo budete potrebovať 

  • 250 g polohrubej múky
  • 300 ml mlieka
  • 2 vajcia
  • Štipka soli
  • 1 kypriaci prášok do pečiva
  • Olej na vyprážanie
  • Jahodový preliv
  • 3 hrste jahôd
  • 3 lyžice krupicového cukru
  • Trocha vody
  • Trocha rumu

vega_Kreslicí plátno 1

Postup

Oddelíme bielky od žĺtkov, z bielkov vyšľaháme  tuhý sneh. Do múky vmiešame prášok na pečenie a troška soli. Žĺtky a cukor rozmiešame v mlieku, do ktorého primiešavame postupne múku zmiešanú so soľou a kypriacim práškom. Keď bude cesto veľmi husté, tak pridáme mlieko. Opatrne vmiešame sneh z bielkov. Na lievancovači Remoska Vega rozpálime olej a lievance pražíme do zlatista z obidvoch strán.

livance2_1

Na malej panvici Remoska Vega si pripravíme rozvar z nakrájaných jahôd, cukru, trošku vody a trošku rumu.  

livance3

 

facebook_Kreslicí plátno 1